Els garrotxins celebren la tradició del Dijous Llarder amb productes de proximitat

Jordi Vilarrasa, President Plaça Mercat Olot: Un dia com avui, són uns productes que podem gaudir amb l’empresa, els amics, la família, els nens a l’escola… una tradició que l’hem de guardar.

Avui és un dia de molta activitat a la Plaça Mercat d’Olot. El motiu és una tradició gastronòmica com el Dijous Llarder, que es celebra tradicionalment el dijous abans de Carnaval. Botifarres d’ou, de perol, llardons acabats de fer i fins i tot de xocolata són, juntament amb els ous, alguns dels productes clàssics de la diada, molt arrelada a la Garrotxa.

Sebastiana Martínez: “Botifarra, carn de perol, bunyols, coca de llardons de Can Carbasseres…”

Jaume Capdevila: “D’entrada els llardons, carn de perol, botifarra negra, fuet… cada any celebrem la diada”

Núria Roca: “Compro botifarra d’ou, pa de pagès, com que som una colla que ho celebra al vespre tothom porta el que vol. Així ho fem”

Sebastiana Martínez: “Cada any fem un berenar, un sopar, s’ha fet tota la vida. Sembla que si no ho fas, no és Dijous Llarder”

 

Deixa un comentari