Els joves de Creu Roja Garrotxa presenten ‘Amics de plastilina’ un videoclip en rebuig a l’assetjament escolar

L’assetjament escolar, conegut també amb l’anglicisme bullying, es produeix per l’exposició d’un alumne, de forma repetida i durant un temps a accions negatives que exerceix un altre o altres persones, destacant el desequilibri de poder i el desig conscient de ferir, tant de manera física com verbal, o procedint a l’exclusió social. De fet, si mirem dades, més del 50% dels joves de Catalunya expressa haver estat implicat d’una manera o un altre, en casos d’assetjament escolar.

El grup de joves de la Creu Roja, a mitjans del 2019, van acordar buscar la manera de participar en la lluita, ja que alguns d’ells havien patit o havien vist el bullying a les aules.

És així com sorgeix ‘Amics de Plastilina’, una cançó i un videoclip en rebuig a aquesta problemàtica.

Una de les participants, va liderar el procés de creació de la lletra i la melodia, i després el grup es va veure immers en el procés d’enregistrament i, més tard, coordinació de l’equip de gravació del videoclip de la cançó.

Estel Jimenez, Creu Roja Garrotxa Venim a exposar el projecte i el videoclip que portem tant temps preparant ‘Amics de plastilina’ per arribar a tothom i difondre el missatge que el bullying no s’ha de mantenir en silenci a les aules. Esperem la màxima difusió, que pugui arribar a tothom, a aquelles persones que necessiten transmetre-ho d’alguna manera esperem que els hi serveixi molt el nostre vídeo.

El videoclip, va presentar-se en una sala El Torín plena de gom a gom i sota el lema ‘no esteu sols’.

Deixa un comentari