La primera sessió de les Jornades de l’EOI acull una cinquantena de persones

La primera sessió de les Jornades Culturals de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’Orfeó Popular Olotí va comptar ahir amb prop d’una cinquantena de persones participants, un projecte que arriba a la 5a edició i amb plena consolidació. Va néixer per compartir coneixements que es feien al propi centre i amb la voluntat d’obrir-ho al públic de forma gratuïta.

Salud Martí, directora EOI: Si realment a Olot això interessaria. Nosaltres creiem que ho era, ho feiem a l’escola pels nostres alumnes, per parlar sobre cultura i llengua dels diferents idiomes que s’estudien a l’escola i vam voler veure si realment això a Olot interessaria.

Hi participen ponents d’arreu del territori especialistes en alguna de les llengües que s’imparteixen a l’escola, des d’anglès, francès o alemany.

Rachel Playfair, ponent: D’on provenen les expressions, com es converteixen en col·loquials, argots, que són altres paraules per col·loquialismes, i com aquestes paraules entren dins el llenguatge anglès habitual. I també us ensenyaré algunes varietats de paraules col·loquials arreu del món.

Fins avui a les 9 del vespre el centre seguirà impartint xerrades per acabar amb el concert de clausura a càrrec de David Vivanco.