La zona esportiva del Club Poliesportiu Santa Pau segueix patint robatoris

La gent del Club Poliesportiu Santa Pau estan farts de l’onada de robatoris que estan tenint des de l’agost passat. Segons el club, fins 13 han estat les vegades que han entrat a robar en diverses zones de la zona esportiva, la darrera entre la tarda del dissabte passat i primeres hores del matí del diumenge, aquesta última, hora en la que va arribar el president a les instal·lacions del club i es va trobar forçades dues portes del magatzem. Els lladres es van emportar carn congelada, embotit i begudes.

Jan Padrosa, president CP Santa Pau: Vaig veure les portes obertes i esbotzades i unes tanques que tenim de reforç també xafades. El que ha passat aquesta vegada ha estat important, si això hagués estat algun lloc on hi hagués hagut alguna cosa de valor…però es que ni així. No és tolerable. No sé si s’han de canviar lleis o si els polítics o els jutges han de posar-hi més mà però alguna cosa s’ha de fer.

Segons els Mossos d’Esquadra la investigació segueix oberta i fins al moment no hi ha hagut detinguts. Des del consistori creuen, per la informació que els ha proporcionat el Mossos, que l’onada produïda a la zona de Ca la Guapa els autors serien bandes organitzades, però en el cas de la zona esportiva no. L’equip de govern està plantejant-se la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància en zones on s’han produït robatoris en els últims temps, com les escoles o la mateixa zona esportiva. El batlle de Santa pau lamenta la reducció d’efectius que està patint els Mossos d’Esquadra i segueix reclamant més patrulles al poble.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: El que sí que es veritat es que la comarca de la Garrotxa hi ha una manca d’efectius de policia. Aquestes places no es cobreixen i va en deteniment de la seguretat de la comarca, que al haver-hi pocs efectius i aquests efectius no poden estar fent la seva feina que és al carrer, llavors hi ha aquesta inseguretat.

En el cas concret de la zona esportiva, el novembre ja va patir un robatori encara pitjor, va ser quan els lladres van endur-se tot de bicicletes d’spinning i material vari del pavelló. Santa Pau és un dels municipis de la comarca més castigats pels robatoris.