‘Una gran oportunitat i 4 grans reptes’, la taula rodona de la Mobile Week d’Olot 2020

Les activitats de la Mobile Week d’Olot segueixen. Una de les activitats més destacades és la que va realitzar-se ahir al vespre a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, una taula rodona sota el títol ‘Una gran oportunitat i 4 grans reptes’, una iniciativa totalment participativa que ha girat entorn les oportunitats, reptes i preocupacions de la ciutadania.

David Jané, Volcànic Internet: El que mirem és de fer, a vol d’ocell i passant per 4 grans capítols, on poden ser aquests reptes que s’enfrontarà la ciutat d’Olot i la comarca en aquesta dècada que acabem d’encetar. La mirarem amb les ulleres de l’educació, de la mobilitat, de la sostenibilitat i de la competitivitat, 4 pilars que marcaran el futur de la ciutat i de la comarca.

Les quatre veus expertes van ser l’Imma Raguant, subdirectora d’Inclusió Educativa del Departament d’Educació de la Generalitat,  Martí Jofre Startup Pildo Labs , Assumpta Farran, patrona de la Fundació Renovables i Giovanni Inturrisi, de CEO Zoetis.

David Jané, Volcànic Internet: Ells no tenen una bola de cristall però tenen molts coneixements i segurament plantejaran el que són aquests reptes que en general el país o  el planeta s’haurà d’enfrontar, i en el cas particular de la zona on vivim el que nosaltres hem titulat una gran oportunitat també, perquè en una situació de canvi com la que estem vivint també generen oportunitats.

Per conèixer aquestes preocupacions, es va realitzar una enquesta online que han contestat prop de 300 persones i part dels resultats van poder desgranar-se i debatre durant la taula rodona. Les dades d’aquesta enquesta, es guardaran en una càpsula del temps, que s’obrirà d’aquí 10 anys per poder veure com ha canviat la ciutat, els que hi viuen i l’ambient que els envolta.

Avui, la Mobile Week s’ha traslladat a l’hospital, on la periodista Xantal Llavina posarà punt final a la Mobile Week Olot 2020.