Ja s’ha obert el perídode de preinscripcions per al postgrau en Il·lustració Científica de la FES

La segona edició del postgrau en il·lustració científica de Ciències Naturals, a càrrec de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot ja escalfa motors. De fet, és el primer postgrau que es fa a tot Catalunya d’aquesta disciplina i en tot l’estat només n’hi ha un al País Basc.

Però, què poden tenir en comú un il·lustrador i un biòleg o un metge? Tal i com diuen a la informació del postgrau, Per dibuixar cal conèixer i, al mateix temps, dibuixar ens ajudarà a conèixer millor.

La formació presenta un enfocament molt pràctic on el treball de camp n’és l’element vertebrador bàsic i diferencial, permetent a l’alumne la descoberta a partir de l’observació i l’experiència personal. L’objectiu del postgrau és oferir la possibilitat d’adquirir uns coneixements bàsics d’aquesta disciplina tant a professionals de la ciència com a professionals o interessats del món artístic.

Marta Figueras, FES Olot: El vam engegar per professionalitzar aquest sector, que cada vegada hi ha més demanda a nivell de museus o publicacions, i fins ara era autodidàctica. Una mica pensant en que a aquí a Olot tenim una Escola d’Art on es fa il·lustració, crear una possibilitat de seguir amb aquests estudis .

Els estudis, a nivell teòric, es duran a terme a Can Monsà, però al llarg del curs es fan diverses sortides a llocs tan especials com els aiguamolls de l’Empordà, la Fundació Mona, entre d’altres.

Marta Figueras, FES Olot: La idea es que els alumnes aprenguin a prendre apunts, a veure els animals, les plantes a conèixer-los i plasmar-ho en il·lustracions.

Hi podreu trobar tota la informació al web de la fundació www.fes.olot.cat.