La Mobile Week d’Olot finalitza amb una jornada sobre la salut i la tecnologia a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

L’últim dia de la Mobile Week d’Olot, va deixar el centre de la ciutat per traslladar-se a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, amb tot d’activitats relacionades amb la salut.

Durant tot el dia, es van poder realitzar, al hall de l’hospital, diversos tallers relacionats amb la robòtica i l’intel·ligència artificial, amb l’objectiu de demostrar amb tallers pràctics com aquestes noves eines poden millorar la vida de les persones. De fet, vam poder conèixer fins i tot, el robot Pepper!

Rosalia Alonso, delegada territorial de Tunstall Televida, una empresa dedicada al servei de teleassistència, va realitzar una xerrada sota el nom ’La tecnologia al servei de les persones’ on va poder mostrar de forma teòrica i pràctica els beneficis d’aquest servei i la seva projecció de cares a pròxims anys.

Per finalitzar els actes de la Mobile Week d’Olot 2020, la periodista Xantal Llavina, va ser l’encarregada de realitzar l’acte de clausura amb una conferència sobre els nanorobots, d’impressió 3D i com la tecnologia podrà fer que la gent pugui viure més anys.

Xantal Llavina, periodista: Sempre la paraula innovació i tecnologia fa com por i jo crec que no s’ha de tenir por, al contrari. Vivim amb un mòbil, tot el que fem és digital i per tant hem de canviar processos i hem de canviar sistemes. Per tant que des de l’Hospital d’Olot es pensi en la salut i sobretot hi hagi innovació, em sembla molt interessant i una aposta que haurien de fer molts hospitals de Catalunya.

Durant la conferència, es van entregar els guardons del concurs innova’t de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa als professionals que han aportat les seves idees o projectes en matèria d’innovació i creativitat aplicada a la salut digital, la qualitat assistencial i l’entorn. El premi va ser per el projecte “Gaudir d’un entorn inclusiu” del servei de rehabilitació, un projecte que pretén adaptar l’entorn de l’hospital i definir itineraris per fomentar l’activitat física i dotar el centre d’espais exteriors d’esbarjo.

Neus Domènech, membre comissió d’Innovació: Fa un parell d’anys que vam començar amb la comissió d’innovació, vam intentar fer el concurs per intentar engrescar als professionals en temes d’innovació perquè pensem que realment els canvis vindran de la mà de petits projectes que generaran molt d’impacte en la cura, en l’atenció de la persona, en tots els aspectes.

x