Montagut i Oix demanarà ajuda a l’ACA però és crític amb la gestió de les lleres dels rius

El municipi més extens de la Garrotxa, Montagut i Oix, treballa encara per xifrar els danys que el temporal Glòria va provocar en rius, carreteres i camins del municipi. La seva alcaldessa, Mònica Boix, assegura que una de les prioritats serà el barri dels Angles, travessat pel Riu Fluvià, i que han demanat ajuda a l’Agència Catalana de l’Aigua.

Mònica Boix, Alcaldessa de Montagut i Oix: Nosaltres entrarem incidències i les farem arribar a l’ACA i ens consta que tenen la voluntat d’actuar a les lleres dels rius i de fer una neteja.

Tot i així, el consistori s’afegeix a les crítiques de l’assemblea de joves d’Oix, La Mainada, que ha denunciat la deixadesa de l’ACA en el manteniment de les lleres dels rius. Precisament el col·lectiu organitza una jornada de neteja a la riera d’Oix aquest cap de setmana.  L’Ajuntament hi dona suport sempre que s’actuï respectant l’entorn i la normativa vigent.

Mònica Boix, Alcaldessa de Montagut i Oix: Nosaltres també hem set bastant crítics perquè han posat pals a les rodes que no pas donar facilitats a l’hora de netejar lleres. Ens sumem a aquesta crítica. No és la primera vegada que es porten a terme accions de neteja i hi donem total suport, evidentment.

 La jornada de neteja començarà a dos quarts de vuit del matí a la Plaça Major d’Oix i continuarà fins la tarda amb una calçotada popular i l’actuació de Manelic de Pera.