La Garrotxa arrasa a Sant Feliu de Guíxols amb cinc premis, encapçalats pels ‘Emmaskarats’

La Garrotxa ha arrasat a la rua de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols, aconseguint els principals premis de la desfilada. ‘Els Emmaskarats’ encapçalen la llista dels premis en la categoria de ‘comparsa’. Aquest resultat és, segurament, el preàmbul del que pot passar aquest dissabte a la tarda a la gran rua de carnaval de Platja d’Aro.

Sant Feliu de Guíxols és, tradicionalment, el primer round del carnaval per les colles garrotxines. Aquest divendres al vespre s’ha celebrat la rua, que ha arrencat a les sis de la tarda i s’ha allargat fins gairebé la mitjanit, amb un total de 62 colles i més de 1.000 persones desfilant i que s’ha pogut seguir en directe per Olot Televisió.

Seguint la tendència dels últims anys, la Garrotxa ha repetit un paper extraordinari i les colles han demostrat, un cop més, el gran moment que viu el carnaval a la comarca. On s’han aconseguit més premis és en la categoria de ‘carrossa gran’, un total de tres.
Els ‘Mar i Muntanya’, amb el títol ‘Cavalcada marina’ s’han endut el primer premi. La colla és nova d’aquest any i, tot i que està formada en bona part per gent de la Garrotxa, estan inscrits com a colla de Santa Cristina d’Aro. Els seus membres han concretat avui que sumen  com a grup d’aquest municipi del Baix Empordà i no com un de la Garrotxa.
El segon premi se l’ha endut una de les colles més consolidades de la Garrotxa, la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, amb la proposta ‘Flor de lotus’. Liderats per l’incombustible Carles Solé, és un dels referents dels carnavals gironins.
El tercer premi l’ha aconseguit una altra colla amb una llarga i dilatada trajectòria i que també sol fer un molt bon paper a les rues, la Santjoanenca de Sant Joan les Fonts, amb el títol ‘Ballem?’, que amb l’empenta de desenes de persones aconsegueixen fer-se sentir arreu. I, finalment, el quart premi ha estat per la penya Carnavàlia de la Garrotxa, amb la proposta ‘Sakura-vàlia’, que enguany han aportat una bona dosi de creativitat que els ha valgut un nou reconeixement.

En la categoria de ‘comparsa’ s’han fet bons els pronòstics i el primer premi ha estat per la ‘Marea caribenya’ de la colla ‘Els Emmaskarats’ d’Olot, que, a més, també s’han endut el ‘Premi especial coreografia’. L’any passat aquesta colla, formada per gairebé 100 persones, es va endur tots els primers premis de totes les rues on van participar. El segon lloc en aquesta categoria també ha estat per una colla de la comarca, els Gínjols d’en Bas, que ja van deixar molt bones sensacions durant la presentació de disfresses, ara fa quinze dies, a Olot. Les disfresses, amb uns caps de serp gegants, han captivat al públic. El títol de la proposta d’enguany és ‘Serpentejant encanteris’.

Aquesta col·lecció de premis fa pensar que les colles de la Garrotxa viuen el seu millor moment. De fet mai fins ara s’havien acaparat tantes distincions. Si fa només uns anys eren les penyes de la Costa Brava les que, sobretot per tradició, recollien pràcticament tots els guardons, ara aquesta balança s’ha equilibrat i hi ha una pugna -sempre sana emmarcada per la disbauxa- per saber qui guanyarà més premis: l’interior o la costa. Aquest dissabte a la tarda a Platja d’Aro, segon round, en directe per Olot Televisió a partir de les 17h.

 

RELACIÓ DE GUANYADORS
Comparses
1.- Els Emmaskarats (Marea caribenya)
2.- Els Gínjols d’en Bas (Serpentejant encanteris)
3.- Tramuntana (Tramuntana)
4.- Les Trapelles (Cosint el carnaval)

Carrosses grans
1.- Mar i Muntanya (Cavalcada marina)
2.- La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca (Flor de lotus)
3.- La Santjoanenca (Ballem?)
4.- Penya Carnavàlia de la Garrotxa (Sakura-vàlia)

Carrosses petites
1.- Els quatre gats de SFG (De proa a popa)
2.- Els esperits (L’esperit Gaudí amb mil i un trencadís)
3.- Els esventats (Nessie single malt)
4.- Golfo’s (Fabriquem somnis)

Deixa un comentari