L’Arxiu acull l’exposició del centenari de l’Associació de Música d’Olot

Per tal de fomentar la música a la ciutat d’Olot i oferir una programació selecta pels seus socis, va néixer la primera associació de música a la capital garrotxina l’any 1920. Ara, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull diversos documents dels inicis de l’entitat en una exposició que es pot visitar fins aquest divendres a les vitrines de l’espai.

Antoni Mayans, director Arxiu Comarcal Garrotxa: Es recullen una sèrie de documents, programes i fotografies de l’Associació de Música d’Olot, que va ser una entitat creada l’any 1920 per fomentar la cultura musical i les audicions a Olot.

L’entitat va prendre impuls l’any 1923, quan es va adherir a la Lliga Nacional d’Associacions de música fundada per la Mancomunitat de Catalunya, fet que va permetre oferir les actuacions d’artistes de renom internacional d’aquella època.

Antoni Mayans, director Arxiu Comarcal Garrotxa: Entre els quals hi havia alguns solistes com l’Eduard Toldrà, però també grups de música de cambra de nivell europeu, sobretot de països de l’est, i fins i tot algunes orquestres com la de Pau Casals que va actuar a Olot l’any 1925.

La història dels inicis de la música més selecta a la ciutat d’Olot ha quedat recollida a les desenes de documents, fotografies,  programes i cartells que han passat a formar part del fons de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Deixa un comentari