El camí de Martí Barris per poder jugar a bàsquet

Martí Barris, jugador de bàsquet: Una vegada vaig anar a unes colònies adaptades i allà vaig conèixer uns altres nens que practicaven bàsquet en cadira de rodes. Em van dir si ho volia provar i vaig dir que sí.

Es diu Martí Barris, té 17 anys i pateix espina bífida de naixement. Una lesió medul·lar que li impedeix caminar amb normalitat. Aquesta que sentien va ser la seva primera experiència amb el bàsquet en cadira de rodes fa uns cinc anys. Mica en mica en Martí pot anar practicant aquest esport més a prop de cas, primer va ser a Barcelona, però des de fa un temps també a Girona.

Gemma Padrosa, mare d’en Martí: I després ens vam enterar que Mifas feia un equip d’escoleta a Girona, a Fontajau. Un el nou de Mifas d’aquí Olot em va dir que si volia podia anar-ho a provar en Martí.

Fa unes setmanes en Martí es va proclamar Campió d’Espanya en cadira de rodes de la seva categoria amb la selecció catalana.

Martí Barris, jugador de bàsquet: Va ser una experiència que em va agradar molt. Va estar molt bé.

Així defineixen amics i familiar com és Martí Barris.

 Lluc Zarza, amic d’en Martí: molt simpàtic, molt obert, molt nerviós, també, mai para quiet.

 Gemma Padrosa, mare d’en Martí: Tot li va bé. El que passa que de vegades també aniria bé que protestés una mica. Perquè realment hi ha coses que no van bé.

I és que en ple segle XXI les persones que pateixen algun tipus de discapacitat encara tenen dificultats per poder-se realitzar com qualsevol altra persona. La mare d’en Martí creu que Olot necessita fer un pas en aquest sentit, com també molts altres llocs.

Gemma Padrosa, mare d’en Martí: la veritat és que fàcil no ho tenim, per tema esprots, lleure, sortir… encara estem una mica endarrerits aquí, i penso que encara s’ha de treballar molt més aquest tema.

I és que tenir la possibilitat de practicar un esport d’equip suposa per en Martí molt més que simplement jugar. Suposa també créixer com a persona.

 Martí Barris, jugador de bàsquet: És un esport divertits, t’ho passes bé, fas amics… M’ha donat la oportunitat de conèixer a altres persones, d’anar a llocs on no havia anat mai… Saps?