Els delictes a Olot el 2019 van créixer un 1,06% respecte de l’any anterior

Al ple de febrer de l’Ajuntament d’Olot el PSC feia un prec perquè es convoqués la Junta de Seguretat a la ciutat i donava una dada provinent, segons va anunciar, del ministeri de l’Interior.

Josep Guix, portaveu PSC Aj. Olot: La criminalitat a Olot, les infraccions per robatoris i altres delictes han augmentat a Olot un 2,51% en el darrer trimestre del 2019 en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

En resposta al prec, l’alcalde d’Olot obria el focus i donava dades de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra en relació a tot el 2019.

Pep Berga, alcalde d’Olot: L’any 2019 respecte l’any 2018 els delictes a la ciutat d’Olot van pujar un 1,06 %.

Segons les mateixes dades, El 2019 els delictes sobre el patrimoni – robatoris, furts, estafes i altres danys – van baixar un 2,74% respecte del 2018, de la mateixa manera que els robatoris en establiments, que van baixar un 52,5%. Si al 2018 van ser 80, al 2019 van baixar fins al 38. Els robatoris amb violència i intimidació van pujar, en canvi, en prop del 50%, tot i que l’alcalde matisa que es tracta de xifres petites; dels 12 del 2018 es va pujar a 18 el 2019. Per tot això, el batlle creu que no cal convocar la Junta bianual de Seguretat, abans de l’estiu, que és quan està prevista. En tot cas, convida als grups de l’oposició a ser a la propera junta.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Si pensen que és important que ens donin alguna opinió els convido a ser-hi, que no fem res d’amagat, però el que hem de confiar, el que és important, són aquestes coordinacions setmanals que es fan entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal que al final és el que acaba resultant més efectiu.

Respecte als robatoris en domicilis al barri de Les Fonts, l’alcalde els atribueix a bandes procedents a l’àrea metropolitana de Barcelona, difícils d’identificar ja que canvien habitualment de vehicle.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Tots aquests robatoris que s’han produït, els identifiquem majoritàriament amb bandes que venen de l’àrea metropolitana de Barcelona, que entren, que sempre ho fan amb un cotxe diferent i que per tant els lectors de matricula no acaben de funcionar, i fins que no ho detectes no pots actuar-hi. Jo el que voldria és transmetre un missatge de que no està passant res alarmant a la ciutat.