Les Planes d’Hostoles inicia un procés participatiu pels usos del mas El Jonquer

El mas El Jonquer de les Planes d’Hostoles és una de les masies més antigues del poble, propietat de l’ajuntament.  Es tracta d’una casa de 2.000 metres quadrats,  catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local. El consistori està decidit a rehabilitar-lo com a espai municipal i ha començat per definir-ne els possibles usos a través d’un procés participatiu.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles:  No tenim diners per fer assaig error. Hem de mirar fer-ho una mica abans. Veïns, què hi voleu fer, què us sembla que hi ha de passar en aquest espai… i en funció d’això es farà un projecte.

 

Per a l’alcalde de Les Planes, Eduard Llorà,  el mas El Jonquer serà un equipament clau pel poble en les properes dècades, que els veïns s’han de sentir com a propi.

 Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles:  Sóc molt partidari d’activitats culturals, que hi hagi un espai per entitats, molt de dinamisme… però sobretot el que ha de ser és que els veïns se’l facin molt seu. Serà un equipament important, que donarà unes opcions al poble que si les sabem treballar podem ser un referent a la zona com a equipament.

Encara no hi ha un calendari sobre la taula per a les obres de rehabilitació de la masia, que podrien rondar els dos milions d’euros. L’Ajuntament estudia diferents vies de finançament. 

x