Mieres destina 35.500 euros als pressupostos participatius 2020-2021

Els ciutadans de Mieres ja han decidit quines seran les accions que es duran a terme en relació a la convocatòria dels pressupostos participatius 2020-2021. L’Ajuntament ha destinat prop de 40.000 euros a aquesta convocatòria amb la voluntat d’apostar per la implicació dels veïns i veïnes del municipi en els afers col·lectius.

Després de la trobada veïnal que va tenir lloc el passat 5 d’octubre es van tornar a portar a votació les propostes definitives, un procés on hi ha participat 134 persones, un 37,85% de la població total de la vila.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Es van presentar 11 propostes i d’aquestes finalment n’han acabat entrant 7. Aquí sí que és important destacar que aquest any el que hem fet és decidir les inversions del 2020 i el 2021, és a dir dels dos anys següents. Per tant, la meitat de propostes o d’imports s’executarà aquest 2020 i l’altra el proper any.

Es destinaran un total de 17.000 euros a la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua, 8.000 euros per a la instal·lació d’una caldera de biomassa al Dispensari, 4.000 euros a un cicle de xerrades i activitats per generar debat sobre els canvis ambientals i climàtics, 2.500 euros a la compra de teles acrobàtiques i trapezis,  1.500 euros al taller d’elaboració de conserves i a la compra d’un boteller refredador per a les activitats del municipi, i per últim 1.000 euros a l’adquisició de material per a l’equipament de l’espai cosidor. En total són 35.500 euros els que es destinaran a les set propostes més votades.