Nens i nenes dibuixen un somni en un dels tallers de l’artista olotina Lola Solanilla

Com es dibuixa un somni? Com podem transformar un espai buit en un espai ple de màgia? Com es pot construir una ciutat amb ombres? I cosir un espai?

L’artista olotina Lola Solanilla té totes les respostes, i els ho explica a tots i cadascun dels infants i adults que participen als seus tallers. El taller la ciutat, el glu glu glu, taller una ciutat d’ombres…

En aquest cas, es tracta del taller ‘Dibuixem un somni’ on a través de la cançó ‘Somiatruites’ d’Albert Pla i il·luminats només per dos punts de llum negra, més d’una desena de nens i nenes d’entre 3 i 7 anys i els seus pares, van dibuixar amb retoladors cases, arbres, flors, cotxes… deixant volar la seva imaginació.

A partir d’aquests dibuixos, els infants van construir una escenografia que després transformaria l’espai buit i avorrit del principi en un escenari ple de màgia.

Lola Solanilla, artista: L’objectiu es poder treballar amb una tècnica de llum, poder experimentar amb uns materials i sobretot aplicar-ho a l’espai. Veure, des de petits, que un espai que d’entrada no ens diu res el podem transformar i ens pot explicar moltes coses. Normalment estem molt acostumats a treballar individualment, aquí és un treball d’equip. Totes les instal·lacions acaben sent col·lectives, mai és un treball individual.

Aquest taller forma part d’un projecte anomenat ‘Com un llum’, especialitzat  en intervencions a l’espai públic i tallers de llum experimentals destinats a nens i també a adults.