El Col·legi de Metges de Girona fa una crida a la calma després del primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya

El primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya ha fet encendre moltes alarmes. Des del personal sanitari, però, recorden que es tracta d’un virus semblant a la grip, que fins i tot per ara té un percentatge de mortalitat inferior.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona: Com era d’esperar, ja tenim el primer cas confirmat a Catalunya. No seria d’estranyar que també en tinguéssim a Girona perquè estem parlant d’una virasis que s’està estenent per tot el món. Estem parlant d’una virasis  aproximadament igual que la grip epidèmica, amb unes dades de contagi i mortalitat semblants. Penso que tenim un sistema sanitari prou preparat per fer front a això.

Des del Col·legi de Metges de Girona recorden que les mesures preventives són semblants a les de la grip. Recomanen, per exemple, que les persones es vagin desinfectant les mans sovint.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona: Sabem que afecten a persones amb una salut fràgil, per tant tota la gent amb problemes respiratoris, gent d’edat avançada, val la pena que es cuidin i estiguin atents al seu estat de salut.

Els contagis del coronavirus arreu del món també han fet pujar la venda de mascaretes.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona: Les mascaretes aquestes fines que semblen com un mocador són quasi nul·les, no impedeixen la transmissió del virus, però les mascaretes més professionals es fan servir sobretot pel personal sanitari que atén gent i sobretot per la persona que ja està malalta perquè no vagi enviant secrecions per tota la casa o tots els ambients que pugui freqüentar.

Així doncs, afirmen que les mascaretes només són necessàries pels pacients ja contagiats. Pel que fa a l’aïllament, el personal mèdic explica que és una mesura que facilita el tractament ja que així no es contagien nous casos.