Les obres de la residència de Sant Jaume d’Olot continuaran tot i la troballa de les restes òssies

A l’hora de fer les prospeccions per iniciar les obres de remodelació corresponents a la fase B1 de la residència Sant Jaume d’Olot, els operaris van trobar sota aquest forat els ossos d’almenys dues persones enterrades al pati exterior de l’equipament. La residència va activar els protocols. Els Mossos van traslladar les restes per a l’anàlisi forense que les ha estudiat. Corresponen a persones enterrades en aquest recinte fa com a mínim més d’un segle. Tal i com apunta Xavier Valeri, periodista del Diari de Girona, en aquest sector hi ha documentat un fossar a tocar de la parròquia que va tenir utilitat entre el 1584 i el 1822. La troballa no ha estat considerada extraordinària, per la qual cosa es pot procedir a executar la tercera fase de la remodelació de l’actual residència Sant Jaume. Per a aquesta fase, s’ha previst la remodelació de la recepció, per fer-la més oberta i accessible des del pati, així com un ascensor, més ample que l’actual, que s’instal·larà a la façana exterior. És previst que els treballs comencin en breu i finalitzin abans de l’estiu.

x