Santa Pau demana una ajuda de 116.000 euros al Ministeri per fer front als danys causats pel temporal Glòria

Que Santa Pau torni a la normalitat després dels desperfectes ocasions pel Temporal Glòria tindrà un cost, segons ha calculat l’ajuntament, d’un 150.000 euros. Avui era l’últim dia per tramitar la memòria dels desperfectes ocasionats durant aquells dies al Ministeri. En total han tramitat desperfectes valorats en 116.000 euros.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: A la memòria hi hem executat 116.000 euros amb inversions i manteniments durant aquests dies.

Aquests 116.000 euros són els que el consistori santapauenc ha posat de la seva part fins al moment per arreglar bona part dels desperfectes. Un autèntic maldecap pels consistoris de la gran majoria de poble, ja que s tracta d’un a quantitat de diners molt gran.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Comencem l’any amb una retallada molt gran, això ens farà anar molt malament perquè amb dos mesos ens haurem gastat part del que tenim destinat per tot l’any en manteniment i inversions d’infraestructures de vies públiques i espais naturals.

A partir d’ara l’ajuntament de Santa Pau també mirarà d’acollir-se a algun subvenció de l’administració catalana.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: La idea és que les accions que ja s’hagin fet poder justificar-les i poder rebre una subvenció, a banda de les que encara queda per fer.

A banda d’arreglar passallissos, rius, danys a l’asfalt o esllavissades, tres de les actuacions més costoses al municipi de Santa Pau va ser l’arranjament de tres camins, als veïnats de les Fages, Pujolàs i els Arcs.

La darrera vegada que Santa Pau es va acollir a les ajudes del govern de l’estat va ser el 2010, a causa de l’episodi de nevades. L’ajuntament espera que en les properes setmanes o mesos els confirmin quina quantitat de diners podran rebre.

x