Els Xerrics d’Olot faran un castell format per dones en motiu del 8M

La imatge del castell dels Xerrics tornarà a repetir-se el proper diumenge 8 de març en motiu del Dia de la Dona, tot i que la gran novetat serà que el castell, en aquesta ocasió, estarà format íntegrament per dones. Els Xerrics han decidit sumar-se als actes de commemoració, i coincidint amb el 8m han volgut que l’acció sigui amb caràcter femení.

Montse Martí, presidenta Xerrics Olot: Ens faria molta il·lusió omplir aquesta plaça on balla la gegantessa de dones d’Olot i comarca i perquè és el primer castell que s’intentarà fer íntegrament de dones a la Garrotxa, perquè no s’ha fet mai.

L’entitat fa una crida a totes les dones que hi vulguin participar, només se’ls demana recollir una samarreta al local i presentar-se el mateix dia de l’actuació a la Plaça Major.

Montse Martí, presidenta Xerrics Olot: Montse Martí, presidenta Xerrics Olot: Senzillament passar pel local aquest divendres o el d’abans de l’actuació i passar a buscar una samarreta i ja està. A partir d’aquí ens trobarem diumenge dia 8 a les 12 del migdia a la Plaça Major.

L’acció servirà per reivindicar la importància de la dona en tots els àmbits, així com el treball en equip que caracteritza a la comunitat castellera. Tot i que la voluntat feminista de l’associació va més enllà, ja que la junta també està formada únicament per dones, la primera que hi ha hagut al món casteller.

Montse Martí, presidenta Xerrics Olot: Hi va haver un moment a la colla que es va acabar la directiva, no es va presentar ningú i jo vaig fer un pas endavant i vaig agafar la presidència d’una junta gestora. Vaig demanar quinze dies i totalment premeditat vaig anar a buscar a les dones que porten més anys dins la colla i que vaig pensar que són les que més coneixen la colla castellera i les que més coneixen les dinàmiques de la gent. Vaig pensar que eren les que més m’ajudarien i ens ajudarien a tirar això endavant.

La colla calcula que necessita un mínim de 60 dones per poder fer un bon castell el proper 8 de març, de manera anima a totes les garrotxines a sumar-se a la iniciativa.

x