Les Planes d’Hostoles comprarà tres pisos per destinar-los al lloguer per a joves

La falta d’habitatge de lloguer a un preu assequible fa que molts joves no puguin quedar-se a viure als municipis petits. A les Planes d’Hostoles van detectar aquesta necessitat a través d’un procés participatiu amb el jovent del poble i han decidit prendre mesures.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: Això és una problemàtica que tenim molt generalitzada a la Garrotxa. Ens arriben imputs de joves que han de buscar lloguers en altres llocs. Que no sigui perquè nosaltres no haguem fet la feina que els joves hagin de marxar.

L’ajuntament ultima l’adquisició de tres pisos per reformar-los i posar-los a disposició dels joves del poble que vulguin llogar-los.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: La compra la fem amb l’ajuda de la Diputació de Girona amb les ajudes que van treure aquest any i l’any passat per compra i rehabilitació. Esperem que se’ns concedeixin per poder rehabilitar aquests habitatges i poder-los posar en funcionament el més aviat millor perquè els joves del poble els puguin començar a llogar.

El consistori espera que la compra es formalitzi en els propers mesos. Fins que això no passi, ha preferit no concretar la ubicació dels immobles.