L’olotí David Alba completa la tercera UniRaid com a membre de l’organització

La setmana passada va finalitzar una nova edició de l’UniRaid solidària, la prova pensada per a estudiants de 18 a 28 anys que consisteix en creuar el desert marroquí amb un cotxe de més de 20 anys. Una cita que no es perd des de fa cinc anys un estudiant d’enginyeria mecànica olotí, David Alba, que des d’en fa tres forma part de l’organització d’aquesta prova.

Amb els tres anys que en forma part, en David s’ha encarregat de gestionar les xarxes socials i a dur a terme tasques de gravació durant les etapes, a més de coordinar els estudiants que participen a la prova editant els vídeos que estan veient. D’altra banda, també s’encarrega de desenvolupar els aplicatius que permeten geolocalitzar els participants. Tot això deixant de banda la part de treball mecànic.

Ara bé, quan li preguntes tot el que li està aportant a ell l’UniRaid, la llista és llarga.

 David Alba, membre organització UniRaid: L’UniRaid m’ha aportat una formació quant a gestió de recursos, empatia… com a enginyer, m’ha ajudat molt en tasques organitzatives, perquè al final en un futur segurament hauré de gestionar projectes i amb el fet de participar-hi has d’haver desenvolupat tot de tasques que ja saps fer però que de vegades no surten com esperes, i has de saber improvisar per solucionar-les, per exemple pel fet d’estar al desert.

Una de les tasques més gratificants, però, és el fet de poder ajudar a les persones que viuen diàriament allà. I és que amb 40 quilos de material solidari mínim obligatori per participant, es poden fer autèntiques meravelles.

David Alba, membre organització UniRaid: Hem muntat focus solars en un orfenat, que tenien molt allunyades les habituacions i els lavabos. Llavors hem pogut posar aquests focus, que durant el dia es carreguen amb energia solar, i així els més petits no tenen por a la nit… i com aquesta tantes altres coses.

Per demostrar fins a quin punt ha crescut l’UniRaid, amb només cinc edicions s’ha passat a tenir 39 equips a tenir-ne, actualment, 160, i 26 més en l’organització, entre els quals aquest garrotxí.

Deixa un comentari