Aquest dissabte Xavier Pallàs presenta ‘Campanars i campanes de la Vall d’en Bas’ a Can Trona

El músic i campanòleg Xavier Pallàs presentarà aquest dissabte a 2/4 de sis de la tarda a Can Trona el projecte ‘Campanars i campanes de la Vall d’en Bas’, un recull de les campanes que es poden visitar a la vall amb una breu explicació de cadascuna i un codi QR que permet escoltar la seva melodia. Per al consistori, aquesta és una manera de conservar el patrimoni cultural del municipi i donar-li el valor que es mereix per apropar-lo a tots els visitants.

Laura Canalias, tècnica cultura Aj. Vall d’en Bas: Per a nosaltres té un doble valor perquè és una manera de valorar el patrimoni de la Vall d’en Bas, el patrimoni cultural i de les esglésies que cada vegada potser s’hi va menys, però no per això s’han de deixar oblidades. És una manera de cuidar aquest patrimoni i donar-lo a conèixer tant a la població com a la gent que ve de fora.

L’objectiu de la guia és oferir un recorregut familiar per la vall descobrint les diverses campanes i campanars, que durant molts anys van servir per marcar el pas del temps, a banda de moments importants de la vida dels veïns i veïnes com l’oració, l’anunci de festes, defuncions o alerta de perills.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: La Vall d’en Bas per la seva particularitat, és un poble de pobles, i tenim molts campanars i campanes. Parlant amb en Xevi Pallàs varem dir que valdria la pena fer una guia fàcil, còmode i ràpida perquè la gent de la Vall i la que ens vingui a visitar pugui anar-hi ‘in situ’.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la Diputació de Girona, i pretén fomentar la conservació del patrimoni de la vall i la divulgació del mateix.

Deixa un comentari