El programa ‘Pros i contres’ posa a debat la permeabilitat de l’Escola d’Art d’Olot

El programa Pros i Contres d’ahir va posar a debat el paper dels ensenyaments de dibuix a l’actual Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. L’espai va servir perquè artistes convidats posessin sobre la taula inquietuds que demanen ser respostes pel centre olotí, i va descobrir una escola més oberta a la ciutat del que molts pensen o sabien.

Jordi Ginabreda, interiorista: Com a interioristes som els primers que a vegades hi anem una mica en contra, però la tendència actual quan fas un projecte mai plantejes posar-hi quadres, perquè es busca fer un espai òptim, on també hi ha una corrent molt minimalista.

 

Miquel Duran, pintor: L’Escola de Belles Arts de formació artístics, com pintura o escultura, que sempre ens oblidem de parlar de l’escultura i és molt important, no es tracta que sigui una fàbrica que pintors, escultors o dibuixants, ha de ser un lloc on la gent aprengui a ser receptors de l’art. Que quan vagin a un museu sàpiguen què és el que veuen.

 

Duaita Prats, periodista i artista: Si als nens a l’escola primària o secundària se’ls hi dongués més importància i se’ls ensenyés a valorar les belles arts.

 

Ricard Sargatal, director Institut Cultura Olot: De la mateixa manera que ho dic de l’Escola d’Art actual, que és un institut i als matins podria fer aquesta formació reglada i tota aquesta feina que fan, a les tardes podria obrir les seves aules per fer coses més romàntiques.

 

Antoni López, director Escola Art Olot: Si alguna persona vol venir durant l’horari de matins de l’escola se’n diuen crèdits de lliure disposició, qui vulgui té les portes obertes i pot venir.

Deixa un comentari