La plataforma veïnal ‘No és un vial, és un carrer’ pressiona la Generalitat amb 7.000 firmes per la variant d’Olot

Representants de la plataforma veïnal ‘No és un vial, és un carrer’ han arribat a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat per presentar-hi les 7.127 signatures que han recollit a favor de la variant d’Olot. Ho han fet una reunió de més d’una hora amb el Director General i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la  Generalitat, Isidre Gavín i Xavier Flores, aquest dijous a la tarda. Els membres del col·lectiu els han traslladat les seves demandes per mitigar les conseqüències de l’elevada pressió de trànsit que suporta l’avinguda, per l’absència de la variant.

Ton Torné, membre ‘No és un vial, és un carrer’: Pacificació, arranjament de l’avinguda, anar pel tema de la circumval·lació d’Olot que és necessària i urgent cada dia que passa i una altra pota del nostre decàleg, veure com es pot fer per pacificar la moguda de vehicles, no parlem directament de restriccions, però és un camí que s’ha de començar a encetar, perquè n’hi ha per molts anys d’això que demanem, i els veïns i la ciutat d’Olot, no s’ho poden permetre.

La trobada també ha servit perquè els membres de ‘No és un vial, és un carrer’ coneguin de primera mà en quin punt es troba el projecte de la variant d’Olot. Segons els assistents a la reunió, la Generalitat és plenament conscient de la problemàtica i assegura que aquest any serà clau per definir tot el traçat de la carretera. Gavín i Flores s’han compromès a treballar conjuntament amb la plataforma i els ha emplaçat a una nova reunió a la capital garrotxina, que encara no té data.