Besalú constitueix un Consell Municipal de Dones per fomentar la igualtat al municipi

Besalú ha constituït un Consell Municipal de Dones per tal d’oferir una eina de consulta i participació a les ciutadanes de la vila i a les seves associacions. La seva finalitat és l’elaboració de propostes d’igualtat entre homes i dones en tots els àmbits del municipi, ja sigui en la vida política, econòmica, cultural, educativa o social.

Fina Surina, tinent a l’alcaldia Aj. Besalú: És una iniciativa municipal, de l’equip de govern, però que de forma molt ràpida hem compartit amb altres dones, persones i entitats de Besalú i el que hem fet ha estat presentar una primera proposta.

La primera de les trobades va tenir lloc divendres on es va mostrar als més petits en forma de contes la vida de dones de la història que han estat oblidades, i on també hi va treballar un equip de fotògrafes per fer-ne una posterior exposició.

Goretti Blanch, regidora Igualtat, Aj. Besalú: Varem pensar que podíem fer diverses activitats emmarcades en el Dia Internacional de la Dona, varem pensar també que les nenes en moltes ocasions estan oblidades dins aquesta celebració, de manera que varem voler fer aquesta activitat dirigida a les nenes i als nens, perquè tampoc els hem d’oblidar.

L’activitat forma part del conjunt d’actes que el Consell de Dones ha organitzat, de manera que el proper diumenge 8 de març, en motiu del Dia de la Dona, Besalú acollirà una jornada on hi tindrà lloc una caminada en família, la lectura d’un manifest, un vermut solidari i una calçotada popular, a banda de tallers i una exposició d’il·lustracions.

Tot i que les activitats van més enllà, ja està previst, posterior al Dia de la Dona, un taller d’assertivitat, sortides de teatre i sopars per compartir i crear xarxa entre les dones del municipi.