Els 500 millors ‘Minis’ de Girona i Barcelona participen, a Olot, a la trobada PDP de la Federació Catalana de Bàsquet

Olot ha acollit aquest diumenge una nova trobada PDP, organitzada per la Federació Catalana de Bàsquet, dedicada als millors jugadors de categoria Mini de les àrees de Girona i Barcelona; en total, més de mig miler de nens i nenes d’entre 10 i 12 anys.

David Girgas, director representació territorial de Girona de la federació catalana de Bàsquet:PDP és un programa a nivell català que acull 1,000 jugadors i jugadores de bàsquet Mini de tot Catalunya. L’objectiu és preparar els jugadors per fer-los jugar a les diferents seleccions catalanes i poder donar un entrenament de nivell a aquests jugadors catalans. Hi ha una representació el màxim gran de clubs de Catalunya i llavors ho limitem a 4 jugadors per equip. I llavors fer trobades, entramats i escollim els millors, perquè malauradament tots no hi caben.

Durant la trobada es realitzen partits el resultats dels quals no es quantifiquen ni tampoc s’estableix una classificació. Es juguen partits 5 contra 5, i 3X3 en el cas dels més petits. L’objectiu és simplement desenvolupar el talent d’aquests jugadors i ser, precisament, un punt de detecció de possibles futurs talents, a més de tenir la possibilitat de jugar contra jugadors i jugadores d’altres províncies, fet que les lligues regulars no ho permeten durant la temporada, per a molts equips.

Enguany hi han participat quatre jugadors del Club Bàsquet Olot: Abril Boada, Max Prat, Loida Colomer i Eulàlia Jurado, que van entrenar un cop per setmana amb tot de jugadors i jugadores també seleccionats.

Loida Colomer i Eulàlia Jurado, jugadores CB Olot: Aquest és el segon any que hi participo. I et trien i vas a fer un entrenaments i competeixes amb altres PDP’s d’altres llocs. Nosaltres anem a entrenar cada dimarts.

Aquest programa de la Federació Catalana de Bàsquet permet, no només el desenvolupament dels jugadors i jugadores que hi participen directament, i és que a la fi i al cap les jugadores dels diversos clubs acaben alimentant-se, també, dels aprenentatges que fan aquestes poques jugadores seleccionades.

 Loida Colomer i Eulàlia Jurado, jugadores CB Olot: És molt divertit i mai fem el mateix i el millor és poder ensenyar el que aprenem a  les jugadores del nostre equip.

Gemma Prat, presidenta CB Olot: Els hi dona un plus a les jugadores, perquè al final això és un programa de tecnificació, i per tant suposa un augment de qualitat.

I és que una cosa que s’ha de tenir molt present, és que molt difícilment algun d’aquests jugadors arribarà a competir al màxim nivell, donada la forta competència i alt nivell d’aquest esport a casa nostra.

Salva Chiva, President Comitè tècnic Federació Catalana de Bàsquet: Un de cada 100.000 seria una xifra raonable. Aquí del que es tracta és que s’ho passin bé ena quest projecte i que tot allò que van entrenant i aprenent ho posin en comú amb nanos de tot el territori.

 Gemma Prat, presidenta CB Olot: Ja portem vàries temporades participant i col·laborant amb la Federació Catalana fent el PDP Aquí a Olot, i per a nosaltres és molt important poder portar tot aquest talent aquí a la comarca.

Un dels fets que atrau a la Federació el fet de venir a dur a terme aquest tipus de trobades a la capital garrotxina és per la bona situació de dos grans pavellons en un mateix espai.

 Salva Chiva, President Comitè tècnic Federació Catalana de Bàsquet: Hi ha una part molt implorant que és el tema instal·lacions: tenir-ne dues tant a prop una de l’altre, ens ho facilita molt tot i ho fa molt segur. És molt important això per a nosaltres, i això ens ho aporta, ena quest cas, Olot.

La trobada final, amb els 1.000 millors jugadors de Catalunya tindrà lloc a Blanes el proper mes de maig.

x