L’alberg de la Vall d’en Bas s’integra a la xarxa d’albergs de la Generalitat

Des d’aquest diumenge 1 de març, l’alberg de la Vall d’en Bas inicia una nova etapa dins la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya, XANASCAT. L’Agència Catalana de la Joventut, depenent de la Generalitat, assumeix la gestió directa de l’equipament, que deixa de ser municipal per ampliar l’oferta de la xarxa pública a la Garrotxa, juntament amb la Torre Malagrida d’Olot.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Preveiem que el gran salt serà entre setmana. A nivell municipal l’havíem mirat de redreçar. Fèiem venir clubs esportius, etc… però entre setmana costava. La potència que suposa estar a Xanascat això augmentarà, n’estem convençuts.

Cesc Poch, Director general de l’Agència Catalana de la Joventut: Amb l’equip es pot fer la mateixa gestió comercial, del territori, compartir serveis… un reforçarà l’altre. El Torre Malagrida funciona molt més amb grups i pensem que el de la Vall d’en Bas funcionarà amb turisme familiar i social.

El Director General de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, s’ha compromès a aplicar diferents programes de dinamització per impulsar l’equipament garrotxí, i a invertir-hi fons per adaptar les instal·lacions.

Cesc Poch, Director general de l’Agència Catalana de la Joventut: Dividirem uns espais perquè tingui sales per qui vulgui fer activitats, hem d’arreglar l’exterior i homologar l’estat del que teníem fins ara a tots els albergs de la Generalitat. Hi ha un compromís mediambiental, volem que siguin el màxim sostenibles possibles i un compromís també amb que el menjar que oferim sigui de proximitat.

L’adhesió de l’Alberg de la Vall d’en Bas a XANASCAT allibera l’ajuntament del municipi de les despeses d’un equipament que fins ara era deficitari, tot i rebre al voltant de 4.000 visitants a l’any.