Tortellà i Besalú acullen dues de les seves fires insígnia, la Fira de la Quaresma i Besalú Ciutat Jueva

Aquest passat cap de setmana, són diversos els municipis garrotxins que van vestir-se de gala. Tortellà, va celebrar la 30 edició de la Fira de la Quaresma. Aquest esdeveniment, originari del segle XVIII, va rebre la visita d’una setantena d’expositors que van oferir diferents productes. Una de les activitats més destacades va ser el tir amb arc a càrrec del club Poligaris, així com una exposició de vehicles antics.

Josep Vilanova, Poligaris: Cada any portem diferents activitats, tir amb diana i també tir en animals 3D. Aquest any hi ha unes dianes aquí al fons i un paó on poder-hi tirar.

Besalú per la seva banda, va celebrar la fira Besalú ciutat jueva, una celebració de recreació històrica centrada en l’evocació de la comunitat jueva medieval del municipi. El visitant, va endinsar-se en un Besalú de l’Edat Mitjana, i va poder gaudir de música sefardita en directe, visites guiades tematitzades, d’un mercat medieval i de diversos tallers.

Maria Fauró, tècnica de Turisme: És la primera fira de l’any, per nosaltres és l’inici de la temporada. La valorem positivament perquè per nosaltres tot el que sigui informar sobre el nostre patrimoni ens interessa moltíssim.

Un cap de setmana farcit encara d’activitats de Carnaval, però farcit també de fires reblertes de tradició i patrimoni.

x