La Garrotxa vol apostar per la sostenibilitat tot i tenir cinc de les empreses més contaminants

Torraspapel, IDAE-Sant Joan i Sarval Bioindustries a Sant Joan les Fonts, la planta de Sarval Bioindustries de la Vall d’en Bas, i Cales de Llierca, a Argelaguer, són cinc de les 139 instal·lacions catalanes que més gasos contaminants emeten. Ho assenyala l’informe que acaba de publicar el Ministeri de Transició Ecològica. Això no significa que les empreses citades emetin més gasos contaminants dels permesos; es troben dins els nivells exigits.

Les emissions d’algunes d’aquestes instal·lacions troben la seva raó en el sistema que utilitzen per generar energia.

Això, no obstant, no eludeix tota la responsablitat de les empreses garrotxines, que en certs casos poden fer passes cap a una producció més sostenible, segons s’apunta des de les agrupacions empresarials.

Totes i cadascuna de les empreses poden fer passes en aquest sentit, des de les més grans a les més petites.

L’agrupació anomenada Locomotora Energètica de la Garrotxa la formen poques empreses, en aquests moments, Wattia, Bassols Energia, La Fageda i LC Paper a més del consorci Sigma. L’objectiu de la seva creació és la de servir d’exemple per a la transició energètica a la Garrotxa.

El proper 20 de març, el Campus Garrotxa ha organitzar una jornada a partir de les 6 de la tarda que servirà per explicar què està passant en l’àmbit de la transició energètica.