La Vall d’en Bas inicia un cicle sobre feminisme amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Un dels ajuntaments garrotxins que més esforços destina a fomentar la igualtat de gènere és el de la Vall d’en Bas, que ja ha acollit documentals sobre les dones de la vall, a més de xerrades, cicles i jornades. Ara, coincidint amb el Dia de la Dona, el consistori ha presentat el cicle sobre feminisme que es desenvoluparà durant aquest any per oferir noves percepcions sobre les diferents etapes de la vida sexual de les dones o sobre les relacions de parella.

Laura Canalias, tècnica de Cultura de l’Aj. de la Vall d’en Bas: En motiu del 8 de març, que és el Dia Internacional de la Dona, hem volgut organitzar un cicle de feminisme que comptarà amb tres activitats diferents entre elles perquè dones de diverses inquietuds s’hi puguin sentir representades i podran escollir entre si volen venir a veure una obra de teatre, una xerrada col·loqui o si volen venir a veure un documental i després fer-ne un debat.

La novetat és que es treballarà en coordinació amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el projecte ’12 mirades feministes’ per tal de fer arribar el missatge encara més lluny.

Tina Ruiz, responsable atenció a la diversitat afectiva, sexual i de gènere del CASG: Fem una activitat mensual, les dues primeres les varem fer a Olot, però ens semblava molt interessant que la mirada feminista es vagi expandint per tota la comarca.

La primera activitat tindrà lloc el proper 7 de març a les 7 de la tarda, es tracta d’una obra de teatre que pretén trencar tabús en un context d’humor i emotivitat. La segona tindrà lloc dijous 12 de març a Can Trona, on Anna Salvia, psicòloga experta en educació i salut sexual impartirà la xerrada ‘Aprenent a ser crítiques’. I  la tercera serà divendres 13 de març, on es projectarà el documental que explica la història de cinc dones i la seva situació de solteria. Per últim, durant tot el mes de març es podrà visitar l’exposició ‘Soror, germana’ a Can Trona de l’il·lustradora Pepa Ràfols.