Les Preses insisteix que calen mesures de pacificació a la travessera, mentre no arribi la variant

L’alcalde de Les Preses, Pere Vila, ha assegurat a Olot Televisió que fa tres anys que demana al Servei Territorial de Carreteres de Girona, la conselleria de Territori i Sostenibilitat i el Servei Català de Trànsit, que prenguin mesures de pacificació a la travessera del municipi. El batlle insisteix que són indispensables per a la seguretat a la zona mentre no es construeixi la variant.

Pere Vila, Alcalde de les Preses: Semàfors amb control de velocitat, que a la nit tingui preferència la troncal si no hi ha cap vehicle a la cruïlla, algun semàfor més i senyalització de passos de vianants que en aquests moments no hi és… i aquest és el punt que reclamem amb veu més alta que mai, perquè passarà un temps abans no arribi aquesta infraestructura.

Fa unes setmanes, l’ajuntament ha instal·lat un radar que informa els conductors de la velocitat a la qual circulen. Aquest sistema, que no és sancionador, ha permès detectar situacions de perill al nucli urbà, sobretot els caps de setmana.

Pere Vila, Alcalde de les Preses: Aquest radar pedagògic el tenim situat al polígon industrial, cosa que ens pensàvem que no veuríem cap bestiesa, i ja n’hem vist alguna. Quan hi ha cues a la troncal de la C-152, la gent intenta escapar-se pel polígon industrial a velocitats que no són les que toquen.

L’ajuntament de les Preses farà arribar les dades recollides amb el radar pedagògic per donar suport a les seves reclamacions.