Olot celebra la Setmana Mallorquina amb produccions d’artistes illencs

Fer reflexionar el públic a través dels artistes és l’objectiu de la Setmana Mallorquina, que ha començat aquest dimarts i es viurà fins diumenge a la programació cultural d’Olot. La iniciativa s’emmarca en la Quinzena Mallorquina, que porta produccions d’artistes illencs als teatres de la demarcació. Totes elles aborden des de diferents mirades els efectes del turisme massiu.

Ricard Sargatal, Director Olot Cultura: Ens semblava que fer-ho amb un territori tan estimat com les illes, ens provocava una sensació de ‘què estic fent’? no puc evitar anar-hi però alhora no m’agrada el que… per tant, això que a nivell de Mallorca ha agafat unes proporcions descomunals, ens semblava que era interessant pensar-hi.

Una xerrada sobre els efectes secundaris del turisme, l’exposició “Souvenirs de Mallorca”, o la lectura dramatitzada dels poemes Maceta de l’artista mallorquí resident a la Garrotxa Miquel Àngel Joan Llonovoy, són algunes de les propostes que convidaran a la reflexió aquest dijous a la tarda.

Miquel Àngel Joan, Llonovoy: Que l’oci, que l’entreteniment, que la rialla, per mi sempre és inseparable de la crítica, el pensament, la filosofia…

El duet mallorquí Dona Llop hi posarà la música, al concert de presentació del seu disc Crisàlide, divendres a la sala El Torín. Dissabte al vespre arriba a Olot un dels espectacles revelació de la temporada teatral, Rostoll Cremat, protagonitzat per Toni Gomila.

Ricard Sargatal, Director Olot Cultura: És una crítica ferotge als humans, no només els mallorquins, del fet de sempre voler més, abusar. Ara tinc turistes, doncs en vull més.

El punt i final a la Setmana Mallorquina el posarà un espectacle familiar, Miramiró, de la companyia Baal Dansa, una proposta de dansa i vídeo inspirada en l’obra de Joan Miró.

Deixa un comentari