La CUP acusa l’equip de govern d’Olot de poc compromís amb el moviment feminista i la igualtat a l’empresa a les portes del 8M

A les portes de la celebració del Dia Internacional de la Dona, les dones de la CUP d’Olot han volgut comparèixer en roda de premsa per mostrar el seu malestar pel vot en contra de l’equip de govern que va tombar la moció de la Candidatura d’Unitat Popular en suport a la jornada del 8M.

La moció contenia set punts, entre els quals s’hi demanava el suport a les mobilizacions feministes i elaborar una diagnosi sobre les condicions laborals dels serveis externatlitzats, treballar per la remunicipalització dels serveis socials, a més de clàusules per evitar escletxes salarials entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l’Ajuntament.

L’equip de govern va explicar que no tenia capacitat per analitzar totes i cadascuna de les empreses externalitzades, cosa que feia impossible el compliment de la moció.

Per a la CUP, és una falta de voluntat i compromís amb el moviment feminista i a erigir-se com a exemple per a les empreses de la ciutat. El grup creu que l’equip de govern podia haver intentat discutir la moció perquè sortís aprovada.

Júlia Becerra, CUP d’Olot: Des de la CUP pensem que s’han de desmuntar totes aquelles estructures que sostenen discriminacions diàries. Denunciem la vergonya que a data d’avui encara hi hagi governs municipals incapaços de comprometre’s amb el compliment dels drets de la meitat dels seus ciutadans. Les dones som ciutadanes de ple dret, el dia 8 de març i sempre, pel que us animem a totes a sumar-vos i a participar de les activitats previstes per a aquest dia.

x