La dona més gran de Catalunya, resident a Olot, compleix 113 anys

Passen els anys però Maria Branyas no perd ni la curiositat, ni l’alegria. Aquest dimecres va complir 113 anys i va fent números per allargar el títol de persona més gran de Catalunya. Una vida carregada de vivències, algunes millors i d’altres pitjors. Ella té molt clar, però, quins han estat els seus millors moments.

Maria Branyas, la dona més gran de Catalunya:Hi ha hagut molts casaments, dels fills, els naixements dels nens… moltes coses bones a la vida.

Des de fa uns anys viu a Olot, a la Residència del Tura, on es dedica a viure el dia a dia amb tranquil·litat.

Maria Branyas, la dona més gran de Catalunya:Rumiar, pensar, resar… i ja està

La Maria reconeix, però, no tenir el secret de poder fer tant anys amb més o menys salut.

Maria Branyas, la dona més gran de Catalunya:Jo crec que no n’hi ha cap de secret, és la vida, que tens una bona naturalesa, que suporta tot, no has estat mai malalt, i això també és important.

I com cada 4 de març una part de la seva família, els que poden acostar-se fins a la capital garrotxina, porten a la Maria algun regal i un pastís per celebrar un any més l’efemèride.

Amb tants anys, però, un perd el compte, i són moltes generacions que van passant amb tot aquest temps. Una de les seves filles és la Maria Teresa. Té 86 anys i així defineixi a la seva mare.

Maria Teresa Moret, filla de la Maria: Sempre ha sigut una persona molt alegre, molt. Llegint molt, és molt aficionada a la lectura, sempre ens ha fet molta companyia i ens ha donat molt bon exemple.

És realment sorprenent escoltar la Maria parlant de vivències de fa més de 100 anys, quan era encara una nena, i és que una de les seves grans virtuts és la gran memòria que té. Sens dubte, un exemple a seguir, si és possible.

x