L’Espai Cràter entrarà en funcionament pels volts de les Festes del Tura del 2021

Desbrossament, retirada de materials i preparació dels terrenys. En aquestes tasques es basen fonamentalment els treballs previs a la construcció de l’Espai Cràter. L’actuació ha començat segons el calendari previst. L’Ajuntament creu que l’obra complirà el cronograma per acabar les obres a l’estiu del 2021 i obrir l’equipament a la ciutadania en el moment més propici, a partir de les Festes del Tura.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El més probable és que s’acabi posant en funcionament pels volts de les Festes del Tura de l’any que ve. La tardor és preciosa a tota la comarca, és una àpoca que ens ve molta gent de fora que tindrà l’atractiu de descobrir un equipament nou de la ciutat d’Olot.

A partir d’ara s’hi posen a aplicar el previst per a l’equipament les empreses guanyadores dels respectius concursos: la Constructora del Cardoner, l’enginyeria Colomer-Rifà i Indissoluble.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Cardoner, de Manresa amb la qual no havíem treballat mai però que és una empresa molt seriosa del Bages i que, per tant, estem molt contents de treballar amb ells; una altra, la dels continguts, és de Barcelona, habitualment treballa amb el CosmoCaixa, són experts el museística en l’àmbit de la ciència i ens agrada molt que hagi guanyat aquesta, i la direcció d’obra, que aquesta sí la fem amb una empresa local, Colomer-Rifà, que són excel·lents professionals.

L’avançament de les obres es veurà sobretot al llarg d’aquest any, quan s’hi farà l’espai soterrat i el parc urbà amb murs de pedra seca.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Qui tingui l’interès de veure com treballen les màquines, la veurà sobretot ara, aquests mesos que venen, durant l’estiu i la propera tardor.

Els treballs preveuen aprofitar el recinte de l’equipament i no ocupar la carretera, tret d’algun moment puntual. Aquesta setmana s’ha organitzat una nova sessió informativa on els veïns han pogut escoltar i preguntar a la direcció de l’obra tot el que volien saber.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Que li puguin dir tot allò que els preocupa, horaris, cos que passen… tot allò que passa en aquell entorn i que de vegades només ho acaba sabent aquell veí que precisament viu allà. Fem que l’obra, amb totes les molèsties, siqui tan amable com sigui possible per als veïns.

En aquests moments, s’està treballant de manera coordinada amb el Consorci SIGMA per escollir la vegetació del parc urbà. L’Espai Cràter explicarà la formació del plantea Terra i el vulcanisme de manera interactiva. El medi ambient i també els efectes del canvi climàtic tindran també un paper protagonista en el discurs expositiu de l’espai.

x