Olot es prepara per a la celebració del Dia Internacional de la Dona

El grup de coordinadores 8M Garrotxa, nascut ara fa un any, han organitzat una manifestació sota el lema ‘Contra l’Estat i el patriarcat, feminisme organitzat’ que arrencarà a 2/4 de 12 del matí des del Firal Petit, passant per la plaça del Mig, el carrer Mulleras i finalitzant a la Plaça Major on tindrà lloc la lectura del manifest i es realitzarà el castell format íntegrament per dones a càrrec de la colla castellera els Xerrics. Des de la organització, afirmen que el fet que enguany recaigui en diumenge i que la UGT i la Intersindical hagin  convocat una vaga, afavorirà la presència de més dones a la manifestació.

Susanna Pagès, coordinadora 8M Garrotxa: Aquest any al ser la manifestació un diumenge, és més poblable que hi hagi més gent que l’any passat. Recordem que hi ha convocada una vaga, totes aquelles dones que treballin el diumenge tenen dret a acollir-se a la vaga, esperem que també es puguin sumar. Contem que hi haurà una mica més de gent que l’any passat.

Al migdia, tindrà lloc a la plaça campdenmàs. un dinar popular no-mixte. Els tiquets es poden comprar a la pastisseria El Cacau.

Susanna Pagès, coordinadora 8M Garrotxa: Els beneficis del dinar que s’organitza van tots a la caixa de resistència, que estem fent totes aquestes activitats aquests últims dies.

Pel que fa a l’Associació Alba de la Garrotxa, dissabte a les 7 del vespre a Can Trincheria, Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, oferirà una xerrada titulada “El fil lila de la història”. L’olotina repassarà el paper de la dona en les diferents civilitzacions, posant especial èmfasi en les pioneres del feminisme i en la introducció d’aquest moviment a Catalunya.

 

x