136 cavalls participen a la Festa de Sant Antoni d’Olot

La festa de Sant Antoni a Olot va comptar aquest any amb 136 cavalls i un èxit de participació. La jornada va començar amb un esmorzar al recinte de l’estació amb posterior exhibició eqüestre a càrrec del Club Volteig de Girona, una disciplina on es mostren les habilitats en equilibri damunt un cavall.

Àlex Fuentes, Club volteig Girona: On es tracta de fer exercicis gimnàstics sobre el cavall al pas o al galop en un cercle. El cavall el porta una persona que es diu ‘longer’ i és la responsable que l’animal mantingui el mateix ritme i que els voltejadors puguin fer els exercicis amb la major facilitat possible.

La festivitat va comptar també amb un partit de horseball amb ponis, la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat i benedicció dels animals. Aquest any, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, amb Laia Gusi com a pendonista d’honor.

Ivan Masoliver, president Units pel Cavall: Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, la nostra pendonista d’honor, Laia Gusi, ha estat una satisfacció. Dins les demostracions que hi ha hagut, sincerament hem tingut més nenes que nens, que també ha estat molt bé.

Més d’un centenar d’animals van ser beneïts ahir, amb una alta participació garrotxina, però també de les comarques veïnes.