Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana amb més de 1700 plantes a Sant Ferriol

Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Garrotxa han detingut a Sant Ferriol dos homes de 40 i 47 anys i una dona de 35 anys, veïns de Vilafant i Avinyonet de Puigventós, a l’Alt Empordà, i de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric, per una plantació de marihuana en una masia del municipi garrotxí. Els agents han intervingut 1740 plantes.


La investigació es va iniciar a finals del mes de febrer quan agents de la comissaria d’Olot van saber que en un mas de la població de Sant Ferriol hi podria haver una plantació. Els investigadors van realitzar diverses comprovacions i vigilàncies i van determinar l’existència d’una plantació dins de l’habitatge.

Dijous, els agents van entrar i escorcollar l’interior de la masia, on es van localitzar dues estances amb 1740 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement i un pes aproximat de 395 quilos. Per aquest motiu, es va detenir les tres persones com a responsables de la plantació.

Els Mossos també van poder comprovar que la instal·lació estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica. Els detinguts, dos dels quals amb antecedents, van passar divendres a disposició  del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

x