Una gran manifestació feminista recorre els carrers d’Olot amb motiu del Dia Internacional de la Dona

El feminisme ha sortit aquest diumenge al carrer per tenyir la ciutat d’Olot de lila i reivindicar la igualtat real entre homes i dones, en commemoració del Dia Internacional de la Dona. La manifestació, organitzada pel grup de coordinadores 8M Garrotxa i conduïda sota el lema ‘Contra l’Estat i el patriarcat, feminisme organitzat’ ha començat al Firal Petit, ha passat per la plaça del mig i ha continuat pel carrer Mulleras. En aquest punt, les manifestants s’han assegut a l’asfalt i han fet un minut de silenci en honor a totes les víctimes de la violència masclista. El recorregut ha finalitzat a la Plaça Major, on ha tingut lloc la lectura del manifest.

Íngrid Garcia, coordinadora 8M: Ens hem tornat a reunir dones a títol personal i de diversos col·lectius de la Garrotxa per organitzar el 8M. Portem un parell o tres de mesos treballant. No podem oblidar que 8M és cada dia, igual que el 25N. Jo, sincerament, i totes esperem que arribi un dia que no hàgim de sortir al carrer a parar-ho tot per reivindicar els nostres drets.

 

Agnès Algueró: Totes aquestes dones, que potser som més privilegiades, que som blanques, tenim feina i podem fer certes coses amb certa llibertat, tenim el dret de donar veu a totes aquestes dones que potser no en tenen tanta. A més, trobo que és important fer-ho en un lloc com Olot, en els pobles petits també, que no només sigui a les ciutats grans. Per reivindicar també que als pobles petits hi ha dones lluitadores i tot l’important no passa només a la ciutat.

 

Ada Algueró: Crec que aquestes jornades és important que es vagin fent, perquè el moviment es visibilitzi, que ens ajuntem totes, que surti més a la llum i sigui present.

A la mateixa plaça, la colla castellera els Xerrics d’Olot han fet un castell format íntegrament per dones. L’acció ha servit per reivindicar la importància de la dona en tots els àmbits, així com el treball en equip que caracteritza a la comunitat castellera.

Anna Cornet, Xerrics d’Olot: Avui hem fet un castell, un tres de sis, de dones. Tot el pont de dalt, la mainada, el tronc, la mainada, fins i tot la pinya, eren dones. Després hem fet un pilar també tot femení.

 

Montse Martí, Xerrics d’Olot: Per nosaltres era molt important. Sobretot, perquè nosaltres actuem molt poc a la Plaça Major i ens feia molta il·lusió actuar aquí amb tot de dones tant castelleres com no castelleres.

La reivindicació s’ha traslladat posteriorment a la Plaça Campdenmàs, on s’ha celebrat un dinar popular no mixta i diverses actuacions a micròfon obert, com ara la recitació de poemes i cançons. També a tall de protesta la CGT i la Intersindical han programat una jornada de vaga general.

x