Argelaguer i el barri de Can Blanc de Santa Pau superen el 70% de selecció de residus i mantindran el sistema

Argelaguer i el barri de Can Blanc de Santa Pau mantindran el sistema de contenidors d’accés restringit amb targeta i bosses identificatives que han provat en els darrers sis mesos. Tot i les reticències inicials, les proves han significat un canvi d’hàbits per als veïns, que es veu reflectit en les xifres de recollida selectiva; ja superen l’objectiu de reciclatge d’un 65% que marca la Comissió Europea de cara al 2035.

Francesc Canalias, Director SIGMA: Amb tot això hem aconseguit nivells de selecció propers al 75-80%.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: Hem anat millorant, ho hem fent més bé i actualment la gent d’Argelaguer, en general, crec que no sabria tirar enrere, no sabria tirar-ho tot en una bossa.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Els veïns van manifestar la voluntat de continuar amb la prova, no tirar enrere. Implementar el sistema a la comarca pot trigar uns mesos, però crec que seria absurd tallar-la en sec i d’aquí un temps recorre-hi.

 

Les experiències pilot en aquests dos nuclis garrotxins van començar el 2017 amb la voluntat d’avançar cap al pagament per generació de residus. Actualment el consorci SIGMA treballa en les ordenances per determinar com es serà la recaptació i el finançament del nou sistema de recollida.

x