Càritas Garrotxa crea un nou taller de confecció professional per a gent amb dificultats per accedir al mercat laboral

Aquestes bosses fetes de materials reutilitzats i sacs de cafè són el resultat del nou taller de confecció professional que es porta a terme al centre de treball de Càritas Garrotxa. És un dels nous programes laborals que s’ha creat a través de l’empresa d’inserció de l’entitat Ecosol, i dona feina a dues cosidores, la Fadma i l’Ibitsam, i una encarregada.

Anna Güell, Gerent Ecosol Càritas: Contractem a persones que fa molt de temps que no treballen, usuàries dels serveis socials, i les tenim treballant amb nosaltres entre 6 mesos i tres anys. Amb l’objectiu que tornin a activar-se i puguin trobar una feina a les empreses ordinàries.

 La majoria d’usuàries d’aquets projectes són dones de mitjana edat amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Josep Lorca, coordinador Càritas Garrotxa: El 78% de les persones ateses als programes d’inserció han estat dones, el 72% són d’origen estranger, tenen entre 35 i 54 anys, en el 80% dels casos parlem de famílies amb fills, i el 56% no estan alfabetitzades.

Les bosses es poden comprar en fires i a elmercatsocial.cat, però entre els proveïdors del taller d’Olot hi ha la gelateria Rocambolesc i el projecte Casa Cacao dels germans Roca, que les utilitzen per als seus productes.

Càritas i Ecosol també han impulsat un projecte de missatgeria sostenible en bicicleta elèctrica que ja funciona a la ciutat d’Olot, i ha permès inserir dues persones més. El Consorci d’Acció Social, Dinàmig, Seur o DHL ja són clients del servei, que vol créixer per a poder generar més llocs de treball.

 

x