El SIGMA fa una campanya contra el malbaratament a les escoles garrotxines

Que el menjar que no consumim no acabi convertit en residus és el principal objectiu d’un dels projectes del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Es centra en analitzar els hàbits dels menjadors de les escoles de la comarca, formar el personal que hi treballa i fer pedagogia entre els alumnes.

David Llongarriu, tècnic SIGMA: Arribarem a 24 escoles de la comarca, amb un total d’uns 5.000 infants. De manera inicial  hem començat en centres escolars perquè ens era més fàcil. El que intentem és saber com estan els centres a l’hora del menjador, intentar reduir els residus si es que es produeixen excés i també fer-ho arribar als infants. Volíem arribar-hi d’una manera amena, i ho hem fet a través d’una obra teatralitzada.

L’exemple d’aquest personatge, en Jordi Massa Tip, serveix als nens i nenes per reflexionar sobre l’ús que fan del menjar i la importància de reciclar o la comprar a granel.

Jordi Massatip, creador representació: Com l’utilitzem, si en comprem molt, si l’hem de llençar, com el comprem, com gestionem tota aquesta part del menjar.

Després de veure la representació, els alumnes de l’escola Montpalau d’Argelaguer, tenen clara la resposta.

Cora Ventura: Jo he aprés que no necessites molt menjar si després no te l’acabes i és molt important reciclar i reutilitzar i aquestes coses.

Adrià Puigdevall: Reutilitzar els aliments, si has de menjar coses que sàpigues que te les pots acabar.

En paral·lel a aquest projecte enfocat als més joves, el SIGMA treballa en la redacció del nou Pla Local de Prevenció de Residus Municipals 2020-2025.

Deixa un comentari