La creació literària, leitmotiv del Mot 2020 a Olot, que estrenarà una nova ubicació: el Museu dels Sants

El Festival Mot ha donat a conèixer més detalls de l’edició d’enguany, que tindrà com a temàtica principal la creació literària, sota el títol Un collage que creix amb les paraules. Enguany la cita tindrà lloc del 26 al 28 de març a Girona i del 2 al 4 d’abril a Olot.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El mot continua mantenint l’objectiu de promoure la lectura i l’escriptura i ho fa a través de la qualitat i la proximitat.

El Mot 2020 comptar amb una quarantena de propostes i destaca la presència d’autors com Màrius Serra, Ingrid Guardiola, Irene Solà i Sergi Belbel, entre d’altres. La comissària del festival, Glòria Bosch, explica que el que ha buscat en aquesta edició ha estat la complicitat entre autors molt diversos.

 Glòria Bosch, comissària Festival Mot 2020: El que hem volgut fer en aquest Mot és buiscar gent que treballi des de diferents perspectives, gent molt diversa, però en les xerrades buscar la complicitat entre aquests autors.

Un exemple d’això es podrà trobar en la xerrada entre Rodrigo Fresán i Silvana Vogt. Un exemple d’inspiració seguit d’un exercici creatiu literari.

 Glòria Bosch, comissària Festival Mot: la Silvana diu que el seu autor de referència és Rodrigo Fresán i que si ella ha acabat escrivint és per ell. Per tant vaig pensar que era fantàstic unir-los.

El Mot tindrà lloc a la sala Torín, el Teatre Principal i al Museu dels sants, aquesta últim espai, novetat d’aquest any. Allà s’hi durà a terme el Vermot. Enguany es continua apostant per introduir els joves a la lectura, amb el Mot jove.

Pel que fa a la problemàtica del Coronavirus, des de l’organització de moment no està preocupada per la celebració del festival.

Judit Badia, directora Festival Mot Olot: A dia d’avui no ens ha arribat cap informació oficial, per tant nosaltres si les autoritats necessàries no ens donen cap tipus d’ordre on ens envien cap comunicat nosaltres, en principi, ho tirem tot endavant.

Tots aquells qui es vulguin començar a endinsar en cada un dels autors presents a Olot, aquest divendres es farà el pròleg del Mot a la Biblioteca Marià Vayreda a les sis de la tarda.

Deixa un comentari