La Faràndula d’Olot canvia el seu protocol i redueix els anys de participació

Una llista de prop de 800 inscrits a la Faràndula d’Olot per ballar entre les figures més representatives de la ciutat va ser el motiu principal per posar sobre la taula la possibilitat de la renovació del protocol actual. La Comissió ha arribat a la conclusió de reduir els anys dels balladors, de manera que els geganters passaran de formar-hi part 10 anys a 7, i els cabeçuts i cavallets dels sis anys actuals, a tres. Tot i que una de les novetats més destacades serà també la seva participació a Corpus, de manera que es redueixen els anys dins la Faràndula, però s’incrementa el nombre d’actuacions, sortint el dissabte 13 de juny a les set de la tarda i el diumenge 14 a les 12 del migdia acompanyant als gegants i el Cap de Lligamosques, a banda de sortir també per Festes del Tura.

Agustí Arbós, regidor de Festes Aj. Olot: Ballaran la meitat dels anys, però ho faran per doble partida, per les Festes del Tura i per Corpus, mantenint així la qualitat, el compromís, havent de fer més assajos, per tant ens semblava des de la Comissió que aquesta reducció dels anys, acompanyada de la sortida per Corpus, mantindria un bon nivell dels balls, i a la vegada permetria a molta més gent gaudir de ballar-hi intentant reduir aquesta llista tant llarga i que dura tants anys, que costa que baixi.

La proposta, consensuada entre tots els balladors actuals, es portarà a aprovació al proper plenari de l’ajuntament per tal que pugui ser efectiva aquest mateix any. Projecte que s’ha vinculat amb la creació d’una subcomissió que treballarà per trobar balladors entre els barris, de manera que de la llista actual de la Faràndula se’n crearà una altra per tal de tenir reserves amb possibles participants sempre que se’ls necessiti.