Santa Pau, Mieres i les Planes, propers municipis en implantar els contenidors tancats amb targeta

El desplegament del nou sistema de recollida de residus de la Garrotxa de contenidors tancats amb targeta i bosses identificades amb codis QR continuarà pel sector sud de la comarca. Així ho ha confirmat el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias.

 Francesc Canalias, Director SIGMA: Santa Pau, Mieres, que seran els dos primers pobles que desplegarem, i seguidament a les Planes. Aquesta vegada començarem pel sector sud i anirem pujant. La idea és fer Les Planes, Sant Feliu, Sant Aniol, i després ens n’anirem a fer Maià, Beuda… perquè el que estem fent són les corones d’Olot.

Segons la planificació del SIGMA, els darrers municipis en tenir contenidors tancats seran Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i les Preses.

Francesc Canalias, Director SIGMA: Primer perquè són les més grans i segon perquè són part de l’àrea metropolitana d’Olot, i Olot serà l’últim dels municipis en desplegar.

Pel que fa al calendari, el SIGMA manté la previsió de disposar dels contenidors a l’octubre i instal·lar-los als primers municipis abans de final d’any. El Consorci i el Consell es fixen com a data límit les municipals del 2023, moment en el qual el sistema ja hauria d’estar en ple funcionament,  juntament amb la planta de triatge comarcal.