Xènia Pons i Jordi Gelis, contents de l’experiència viscuda a la Mini Copa de la Reina de bàsquet

Dos garrotxins van ser presents a la Copa de la Reina de bàsquet, duta a terme a Salamanca, el sostre del bàsquet estatal. Com a jugadora Xènia Pons i com a segon entrenador Jordi Gelis, de l’equip infantil GEiEG Uni Girona. Una competició reservada només a aquells clubs que tenen competint el primer equip a la màxima divisió del bàsquet estatal.

Les jugadores liderades per Francesc Ferragut van arribar fins a la final, superant totes les expectatives.

Jordi Gelis, segon entrenador GEiEG Uni Girona: Ens esperàvem passar la fase de grups. Divendres vam jugar la fase de grups que va ser molt dura perquè van ser tres partits en el mateix matí. I vam aconseguir passar les semifinals i allà si que ens quedava l’expectativa de si podríem arribar a la final o no. Les nenes van fer un partit increïble i ens vam plantar a la final. Sincerament els dos entrenadors no ens ho esperàvem.

La Mini Copa va donar la possibilitat als diferents equips gaudir d’una experiència pràcticament professional, jugant, per exemple, en pistes que estan acostumats a veure per televisió.

Jordi Gelis, segon entrenador GEiEG Uni Girona: Ara ho dèiem ha estat una bombolla de quatre dies perquè et sents, tot i ser infantils, et sents professional durant aquest període. Estàs a hotels, estàs competint amb àrbitres de nivell superior.

La Xènia fa només un any que va tancar la seva etapa al Club Bàsquet Olot per fer un pas més i jugar a la pedrera de l’Uni. Un anys de molt aprenentatge i de creixement personal.

Xènia Pons, jugadora infantil GEiEG Uni Girona: Amb les companyes ens hem fet molt i molt ràpid i l’equip jo ja coneixia algunes nenes d’altres coses que he fet. Aquesta temporada és molta tècnica individual i també com a persona, superar-me a mi mateixa a l’hora dels nervis. Més tranquil·la a l’hora de jugar.

Tant per la Xènia com per en Jordi experiències com aquesta suposen un pas més a l’escalada per arribar al més amunt possible en el món del bàsquet.

 

Deixa un comentari