A la Garrotxa hi ha almenys sis confinats pel coronavirus com a mesura preventiva i cap cas confirmat

La Garrotxa pren precaucions contra el contagi de coronavirus. Els serveis sanitaris han demanat confinaments davant possibles símptomes, sí bé fins al moment no hi ha hagut cap cas confirmat. Aquest matí, a la parada de Llegums Cuits el Fesolaire Petit de la Plaça Mercat esvaïa els rumors per la seva absència, comunicant amb una nota que estan bé i que només estan confinats fins dilluns després d’haver estat en contacte amb un familiar amb símptomes per coronavirus.

Pep Berga, alcalde d’Olot: En aquest moment, dimecres al matí, us puc dir amb tota rotunditat que no tenim cap cas. Tot fa pensar que tard o d’hora algun positiu arribarà a la ciutat. Hem d’anar passat els dies i que es confirmi. El que hem de fer és actuar amb calma, no deixar-nos emportar pel pànic, seguir en tot moment les indicacions que ens van arribant dels mitjans, en el cas que hi hagi motius d’alerta a la nostra ciutat, que ens arribaran des del centre d’emergències, immediatament ho comunicarem.

El Consell Comarcal de la Garrotxa té previst un protocol d’actuació en cas que s’hagin d’incrementar les mesures a la Garrotxa.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Hem començat a fer reunions amb salut, amb l’hospital, aquesta tarda tenim una prevista en el tema d’àrees bàsiques, el tema del transport, de benestar social… estem parlant d’un protocol d’actuació per prevenir el que ens vagi sorgint al dia a dia. És molt important a la comarca que ara per ara no hi ha cap cas, però hem de prevenir per si surt algun cas per prendre mesures del que vagi venint.

Des del Consell Comarcal i l’Hospital d’Olot demanen que se segueixin les recomanacions de salut per evitar el contagi.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Precaució, no donar-nos les mans, rentar-nos-les ben sovint. Si tenim algun símptoma quedem-nos a casa i avisem.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, han demanat que els veïns no acceptin productes o serveis que ofereixin a les llars en nom de l’ambulatori o l’hospital, i que, en cas de rebre la visita, truquin al 061.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Si pot que ni els obri, i si els han obert si tenen algun dubte trucar al 061 o trucar als mossos.

Salut demana que es faci un ús responsable del telèfon 061, col·lapsat aquests dies per milers de trucades. Aquest dilluns, se’n van rebre 18.000. El departament recorda que es pot trucar a l’atenció primària per solucionar dubtes o al 112 davant d’emergències greus.

Deixa un comentari