El coronavirus atura el futbol, el patinatge i el bàsquet a la Garrotxa

 Joan Agustí, president UE Olot: Aquestes són les decisions que s’han pres i aquestes són les decisions que acceptem.

Aquestes eren les paraules del president de la Unió Esportiva Olot poques hores abans que s’hagi fet oficial la suspensió de les dues properes jornades a la segona divisió B i al futbol territorial, a causa del coronavirus. Així ho ha fet oficial la Reial Federació Espanyola de Futbol aquest migdia en un comunicat, en el que també recomanava a les federacions territorials fer el mateix en les competicions de base i de futbol territorial. Acte seguit la Federació Catalana de Futbol ha emès un comunicat suspenent les dues properes jornades de lliga. La mesura obliga doncs, a no disputar el partit entre el Nàstic de Tarragona i la Unió Esportiva Olot d’aquest cap de setmana, però també els partits corresponents a la segona, tercera i quarta catalana, com també el futbol femení, tots ells amb representació d’equips garrotxins.

El futbol, doncs, es suma a les mesures més dràstiques empreses, per exemple, en el patinatge artístic. El campionat d’Espanya de grups de show que havia de disputar l’equip A a Lleida aquest cap de setmana ha quedat ajornat, com també el Trofeu d’Alcoi i estatal junior en el que havien de participar l’equip B i l’equip junior del CPA Olot el 27 i 28 de març, tal i com ha decidit la Federació Espanyola de Patinatge seguint les indicacions del Ministeri de Salut. L’altra competició que ha quedat ajornada és l’europeu que s’havia de celebrar als Països Baixos, entre altres motius perquè Itàlia encara no ha pogut disputar els seus campionats estatals.

Josep Sagués, president CPA Olot: En aquest cas el primer comunicat que va arribar va ser el de l’europea, que en motiu del coronavirus es posposava, sense data encara, el campionat d’Europa per coronavirus. I això va passar també amb la federació espanyola, que també ens va enviar un comunicat explicant els motius. Esperem que en breu ens comuniquin les dates, segurament més cap a la setmana que ve que aquesta. El que està clar és que no és fàcil moure entrenaments i demés, però bé, hem d’estar a l’espera del que pugui venir.

Aquesta tarda, la Federació Catalana de Bàsquet ha confirmat també la suspensió dels partits des de demà i fins d’aquí a dues setmanes.