La Generalitat de Catalunya incrementa les mesures de prevenció i s’anul·len diversos actes a la comarca

En la roda de premsa que ha fet aquest matí la Generalitat de Catalunya, després d’una reunió amb els consellers d’Interior i de Salut i amb responsables de Protecció Civil i Emergències, Quim Torra ha anunciat que el PROCICAT ha decidit que s’ajornin tots els actes socials que apleguin més de 1.000 persones en espais tan oberts com tancats.

També que els que hi vagin menys persones es podran celebrar si no s’ocupa més d’un terç de l’aforament del lloc. Això inclou tota mena d’espectacles públics, recreatius i d’oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades.

Aquesta mesura, similar a l’anunciada aquest dimecres a les comunitats de Madrid i la Rioja, entrarà el vigor aquest mateix dijous per un període de 15 dies, que podrà ser prorrogat. Tot i això, segons el departament de Salut, la situació a Catalunya és encara favorable en comparació a comunitats veïnes.

És per aquest motiu que a la comarca s’han suspès en aquestes últimes hores diversos actes. De moment es mantenen les activitats lectives, sempre i quan no es facin activitats que relacionin alumnes de diferents centres. L’Institut Municipal d’Educació ha suspès aquest matí les actuacions previstes al Teatre Principal dirigides a un públic escolar.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El departament d’educació ha anunciat que no es poden posar en un mateix espais alumnes de dos centres diferents. Avui al Teatre Principal teníem unes sessions per a quatre escoles i ahir al vespre ho vam anul·lar i que ho posposàvem per més endavant. La setmana que ve en teníem una altra i també l’hem anul·lat. Teníem una trobada al Torín amb emprenedors, on venien  diferents estudiants de secundària i també l’hem anul·lat.

ANC Garrotxa per exemple, ha suspès la conferència del periodista Ernesto Ekaizer al Casal Marià, programada per demà a la tarda. La resta de les activitats culturals pels pròxims dies, com ara el festival ElMini, la organització es reunirà avui per prendre una decisió.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Actuem preventivament amb tot allò que ens sembla prescindible i que senzillament és córrer un risc innecessari.

x