La plataforma ‘Variant sí, rotondes no’ de les Preses es planteja una nova recollida de signatures

Ara fa quatre anys la plataforma ‘Variant sí, rotondes no’ de les Preses va néixer entre les inquietuds dels veïns i veïnes davant la gran afluència de trànsit de la travessera i les molèsties que això els causava i els segueix causant. Davant la iniciativa presentada per la Generalitat sobre la construcció de diverses rotondes per intentar pacificar el trànsit a la zona, la plataforma va reunir prop de 700 signatures que van aconseguir frenar el projecte, ja que la seva voluntat, tal i com indica el propi nom del grup, és la construcció de la variant, però no creuen que les rotondes siguin una solució efectiva.

Miquel Costa, portaveu de ‘Variant sí, rotondes no’: A partir d’aquí nosaltres el que demanàvem i el que demanem és que es solucionin els problemes de la densitat de trànsit i que es faci la solució que nosaltres considerem que és la bona, que és una variant al municipi.

Ara la plataforma es planteja iniciar una nova recollida de signatures per recolzar el projecte de la variant, a banda de fer-se veure a través de pancartes i dur a terme possibles accions reivindicatives a la travessera.

Miquel Costa, portaveu de ‘Variant sí, rotondes no’: Hem viscut ja sense trànsit a la travessera i a partir de l’obertura del tram del túnel de Bracons és quan el trànsit ha començat a augmentar i és quan tenen lloc les cues del cap de setmana, quan els camions circulen a la nit, a l’estiu no es pot dormir amb les finestres obertes, tots aquests problemes que comporta el trànsit pel municipi.

El grup afirma que els caps de setmana és quan el trànsit és més dens i quan els vehicles busquen alternatives a les cues que es formen a la travessera passant pels carrers interns del municipi, de manera que les molèsties causades són majors. La plataforma creu que la solució més efectiva és la construcció de la variant i demana que sigui efectiva el més aviat possible.